Ensitapaaminen Pyynikin näkötornilla

 

 

Miten opettaa suomea; vaikea kieli ja hiljainen kansa, joka vaikenee sujuvasti ja monella tavalla. Suomalainen haluaa olla kansainvälinen, kielitaitoinen ja vaikka on ylpeä suomalaisuudestaan ei käytännössä anna paljon mahdollisuuksia vierailijalle suomen kieleen tutustumiseen.

Aina kun se mahdollista me puhumme englantia, jotta meidän kielitaitomme paranisi. Suomi on vaikea kieli hallita täydellisesti, mutta se ei anna meille tekosyytä jättää opettamatta jotain. Kuinka tulla toimeen suomen kielellä?  Sijamuodoista viis, jos on sanoja joilla voi tehdä itseään ymmärretyksi. Suomalinen koulutusjärjestelmä on perustunut oikeellisuudelle, täydellisyydelle ja virheistä rokotetaan. Yrittäminen, positiivisuus, uskallus eivät ole olleet arvostelun kriteerejä. Toivottavasti tavallisessa elämässä selviytymiselle vieraalla kielellä annettaisiin enemmän arvoa jo pienten koululaisten kanssa, kun suhde kieleen ja kansainvälistymiseen on vielä alullaan.

 

 

Niinpä ensitapaamisella me pääosin puhuimme englantia, vaikka taitoja, esim.  luetun ymmärtämisessä, oli jo olemassa. Tavoitteemme esitellä jotain tamperelaisuutta oli ilmeisen käytetty idea, koska ryhmämme jokainen jäsen oli vieraillut Pyynikin näkötornilla useita kertoja.

Tapaaminen oli kuitenkin onnistunut. Vaihdoimme ajatuksia eri kulttuurien välisistä eroista, koulutuksen erilaisuuksista ja samanlaisuuksista sekä kielen vaikutuksesta opiskeluun. Löysimme paljon mielenkiintoisia ideoita ja mahdollisuuksia tulevien tapaamisten varalle ja niitä jäänkin innolla odottamaan. Kiitos innostavasta kohtaamisesta teille kaikille.

 

Minka Salo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *